Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Huvaligen!

Kategori: Allmänt

Att ha tillgång till ett varmgarage som vinterförvaring är lyx. Glad i hågen tvättade jag av bilen innan den skulle köras in i garaget. Mitt misstag skulle bli att jag drog över ett bilkapell över en inte helt torr bil som precis körts in i värmen. På bara tre veckor förvandlades motorhuvens lack till något som liknar bubbelplast! Gaaah! Lackeringsproffs jag tillfrågat påstår att vatten har tagit sig in i lacken och troligtvis har gammalt underliggande sprutspackel sugit till sig fukten. När första chocken lagt sig minns jag att motorhuvens lackering trots allt inte var perfekt och tankar fanns att lacka även denna då jag höll på med resten av bilen. Frågan är nu om det går att torka lacken slät igen eller om jag får ta fram slip- och sprutgrejerna? 
 
Hjälp, lacken bubblar upp! 
 
 
Kan en bil få vattkoppor?

Renoveringsreportage i Klassiker

Kategori: Allmänt

Min favoritbiltidning, Klassiker, undrade om de fick göra ett renoveringsreportage med min bil. Självklart, svarade jag, det vore en ära! Så dagarna innan midsommar var det dags att rulla in bilen till Stockholm för fotografering och intervju. Fantastiskt kul att få se ett reportage födas fram, dessutom med min bil i fokus!
Idag ligger tidningen i butik! Hoppas den kan sprida entusiasm till alla läsare.
Här nedan några bilder "bakom kulisserna".
 
Klassiker nr 10/15 - där kan du läsa hela artikeln!
 
Så glad blir man när man hittar sin bil i tidningshyllan!
 
 
Fredrik Nyblad är en riktigt duktig reporter och fotograf! I över 5 timmar fotograferade han min bil! Själv har jag som amatör fotograferat min bil en del, men att man kunde avbilda en bil på så många olika sätt, det visste jag inte. Vi började i Klassikers fotostudio för att därefter hitta bra fotomiljöer utomhus. Grymt proffsigt gjort, Fredrik kunde på ett osannolikt sätt hitta miljöer och ljusförhållanden där bilens linjer framträder på bästa sätt.
 
 
Fredrik in action! Mina döttrar blir vittnen.
 
I rätt miljö och ljus kan t.o.m. ett mobilfoto bli helt OK!
 
Med hjuldollies kan bilen flyttas så att den på millimetern hamnar i rätt position.
 
Verkar trivas bra här i uppmärksamhetens centrum...
 
På jakt efter bra fotomiljöer!
 
Naturligt ljus under viadukt.
 
 

Tillbaka till plan A

Kategori: Allmänt

Begav mig ut på upptäcktsfärd mitt eget garage. Upptäckte att där står Mintgrün helt orörd sedan jag ställde in den i våras i samband med att Resedagrün blev klar. Tanken är att under kommande vinter fortsätta med det ursprungliga objektet, nu med förnyad inspiration då man fått känna på livet med en rullande vagn.