Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Bildrömmar

Kategori: Allmänt

Bruks-Volvon börjar visa på sina ålderskramper, bl.a. behöver frambelysningen bytas ut mot nytt. Har ägnat lite tid åt att leta efter nya delar och inser att tusenlapparna flyger iväg på bara den "detaljen". Därtill behöver hela bromssystemet bytas ut, rost fixas, ett avgasrör som sjunger på sista versen med allt bröligare ton samt någon eldetalj som slutat funka. Kanske läge att byta bil helt enkelt? Svängde förbi BMW-handlaren för att låta mig inspireras i ämnet, stod länge och dräglade över nya Z4, barnen hittade sin favorit 116i - ekonomisk och bra, eller? Ska man ägna pengar och tid för att ha bruksbilen på rull eller vill man lägga ner sin ambition på renoveringsbilen istället - det är frågan jag ställer mig nu.

Andra dörren

Kategori: Allmänt


Ny etapp - förardörr ska fixas på samma sätt som passagerardörren. Denna dörr är inte lika illa åtgången som den andra, men innebär ändå lite svets.

Delmål uppnått - firar med nytt gummi

Kategori: Allmänt


Så var uppdrag "laga-gammal-dörr-svetsa-rikta-spackla-montera-rikta igen-rikta hål där dorr ska sitta-spackla-grundmåla" till slut klart! Sitter på plats och jag är nöjd. I rena glädjeyran passade jag på att beställa hem nya däck, så slipper jag lägga så mycket tid på att pumpa dem i framtiden.