Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Billack är kul men svårt!

Kategori: Allmänt

Äntligen dags att spruta på färgen Resedagrün på bilen. Nu får vi se om jag lyckats få till underarbetet tillräckligt bra eller inte. Första lagret klarlack kom på och det ser OK ut, det perfekta resultatet är svårt att få till i garaget. Lite våtslip och därpå ett andra lager klarlack så hoppas vi på att jag  blir nöjd.
 
 

Skynda långsamt

Kategori: Allmänt

Att förbereda inför lackering är den del av renoveringsarbetet som alltid tar längre tid än man tror. Att spackla över svetsskarv på rundad plåtyta är ett moment man inte ska slarva igenom. Resultatet kommer obönhörligen bli kasst om man inte gör ett seriöst jobb här. Men nu är det momentet snart klart!
 

Bit för bit

Kategori: Allmänt

Jag erkänner, det var mer att göra än vad jag initialt ville se, men förstod det någonstans. Nu är det försent att ångra sig. Bit för bit kommer på plats, och jag kallar det fortfarande för en Quick-fix! :)
Missade köpa stödplattan bakbalksbussningen - tur att lämpligt material fanns hemma - gör själv.
 
Hjulhus bak snart klart, lite lappa och laga både i bagaget och inne i kupén. Avslutar med den synliga hjulhuskanten. Passformen på plåtbiten var så där, behövde hjälp på vägen.
 
Markering var man ska sätta i kapen i karossen... alltid lika nervöst!
 
Färdigkapat. Lite grundfärg på innerskärmen.
 
Provmontering av den anpassade plåtbiten - ser bra ut.
 
Punktat o klart.