Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Bilträff varje kväll!

Kategori: Allmänt

Att det skulle bli två bilträffar två dagar i rad blev en kul överraskning. Tog Resedagrün till jobbet idag, tänkte att jag åker förbi Upplands Bifärg för att planera upp resterande lackjobb. Väl där visade det sig att de skulle ha en bilträff för första gången i företagets historia. Niklas bad mig stanna för att få spridning på utbudet. Jovisst, min snik E21:a krympte till en liten (men glad) lort bland alla testosteronstinna Maseratis och jänkarjärn. Trevligt och gemytligt var det dock. Och inköpen kunde göras till rabatterat pris! Med ett brett leende rattade jag bilen hem i sommarkvällen.
 
Blank lack, ger cool spegling...
 
Sååå liten man blev! :)
 
Utställningsbil?
 
Blickar som möts.
 
Hamnade mitt i en bilträff.
 
 
 
Volvo med V8!
 
Italienskt fullblod!
 
Riktigt kul att få sitta här också!
 
 
 

Premiärturen

Kategori: Allmänt

Utan förvarning ringde Johan Hellgren på onsdagkvällen och undrade om jag skulle komma ut till Wenngarns slott på bilträff. Tja, varför inte. Hade ju inte hunnit köra bilen en enda meter sedan besiktningen, solen sken och hade en lucka i kalendern. Bilen startklar. Dags för premiärturen! Sagt och gjort, jag körde dit på en gång. Strålande afton, Johan hade med sig sin farfars Amazon i superfint originalskick. Gustav kom förbi med sin E21 A-traktor och några bilar till var samlade. Trevligt med bilträff, hoppas det blir mer av den varan framöver. Riktigt kul att köra var det också.
På vägen hem körde jag förbi Mickes garage och tog en titt på hans racebil-projekt. Lite mer komplicerat bilbygge där!
Premiärturen ledde till Wenngarns slott!
 
Liten skara bilar samlade denna kväll.
 
Gustav kom förbi med sin E21 A-traktor.
 
Tacksamt fotoljus.
 
 
 
Mickes racebilsbygge...
 
 
 
 

Biltokig är jag!

Kategori: Allmänt

Alla ni som känner mig vet att jag är en biltok! Mitt bilintresse, som alltid funnits där, har kretsat kring lite mer vardagliga bilar än det många andra intresserar sig för. När biltidningen Klassiker kom blev jag mycket glad, äntligen en tidning som passar min bilsmak perfekt! De som arbetat/arbetar på tidningsredaktionen har mycket talang för att fånga in och beskriva sådant som hör till klassikerägande och brukande på ett mycket elegant sätt. Själv tycker jag det är intressant att kunna ta del av likasinnades förehavanden i sina garage, vilket man kan göra på Klassikerwebben www.klassiker.nu . Därför har jag även delat med mig av några bilrelaterade episoder ur vårt liv, utifall det finns andra som tänker som jag. Det har blivit några inlägg genom åren. Om du inte har läst dem ännu, håll till godo!