Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Pilljobb

Kategori: Allmänt

 
Att plocka sönder en enkel förgasare innebär att man får hålla koll på en himla massa delar. Hoppas jag får ihop allt igen. En hel del smuts hittades inne i flottörhuset. Nu byte av några ventiler, rengöring och därefter nya packningar innan ihopsättning. 

Steg för steg

Kategori: Allmänt

Vissa detaljer är viktiga för helhetsintrycket på en bil. Fräscha hjul är en sådan sak. Nu när fälgarna fått ny färg behöver de slitna och buckliga centrumkåporna matchas och fixas till. Åter igen så blir jag fascinerad över detaljer man kan köpa till en gammal BMW. Nya navplaketter beställdes och kom med posten. Värsta bucklorna knackades ut för hand och kromet putsades upp. Med de nya plaketterna påklistrade blev de som nya igen!
 
Den bluddriga tomgången är det sista jag behöver åtgärda innan besiktning. Alla tänddelar jag bytt och allt justerande har inte gett det resultat jag hade hoppats på. Påkallade därför in min livlina (professionella bilmeken, Micke Öhman) som lät meddela efter lite felsökande att jag skulle rengöra förgasaren. Med tanke på att bilen aldrig haft bränslefilter och att den har stått stilla långa perioder så är sannolikheten stor att diverse saker som inte hör hemma i en förgasare har hamnat i flottörhuset. Så nu ska jag ge mig in på något jag aldrig gjort förut. Förgasarmek. Med ny packningssats och lite nya förgasardelar i ryggen (samt distansutbildningen) har jag nu skruvat av förgasaren från bilen för att ge mig i kast med detta. Wish me luck!
 
Med små men säkra steg närmar vi oss ett klart resultat. Hoppas på lite bilkörning inom kort!
 

Skiftbyte i garaget

Kategori: Allmänt

Nu skulle Mintgrün tillbaka in i garaget efter att Resedagrün blivit så pass klar att den kan bo utomhus igen. Det blev en spännande avtäckning. Undrar hur allt skulle se ut efter en hel vinter utomhus och under plast? Jo, det runnit in vatten in i kupén och trots två torrbollar hade det blivit så pass fuktigt att mögel hade tyvärr fått fäste i sätestyget. Grrr! Annars såg det OK ut. Nu avtorkning i garaget!