Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Flytt på logen

Kategori: Allmänt

En gång varje år besöker jag ladan där mina långliggare sover sin stilla Törnrosasömn. Förra året bytte ladan ägare och den nye bonden önskade att vi skulle flytta på Bubblan för att effektivisera utrymmet på logen. Den gången var vi fem man som försökte flytta på den men ett bakhjul hade låst sig (efter mer än 20 års stillestånd på exakt samma ställe) så det blev ogörligt. Nu kunde jag själv flytta på bilen efter att ha släppt loss den fastrostade bromstrumman. Passade på att grundligt tvätta bort all fågelskit och damm som täckte båda bilarna. Vevade runt motorerna några varv, så som jag gör varje år. Nu står de där, sida vid sida, och kan fortsätta slumra. Under de ventilerade bilskydden.
 
 

Veteranbilsmarknad nästgårds

Kategori: Allmänt

Passade på att besöka motorhistoriska marknaden på STOXA intill Arlanda när vi ändå var hemma mellan semesterdestinationerna. Alltid kul att kunna svänga in på finbilsparkeringen med sin egen bil! :) Här några av mina favoriter.
 
Klassikers BMW 1502 - kul att få se den på riktigt! Mycket fin!
 
Så glad blir man när man får provsitta den...
 
Min bil på finbilsparkeringen igen!
 
 
 
Hoppas vi någon gång kan koppla ihop våra veteraner...
 
Vackraste vraket - enligt min mening i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
Oj, denna såg bekant ut!
 
 
 
 
 
 

Bilträff på finska

Kategori: Allmänt

Passande nog när vi besökte släkten i Finland arrangerades en bilträff i staden Virrat, Spännande att smyga runt och småprata med de finska veteranbilisterna. Bilutbudet skiljer sig en aning från den svenska, vilket avspeglar den mer annorlunda bilparken från den tiden.