Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Går renoveringen framåt nu?

Kategori: Allmänt

Så har det blivit dags att ta loss front och på samma gång ta bort den hittills orörda originalmotorn för att göra klart motorrummet. Rivningsarbetet är påbörjat, front och detaljer och motorhuv var busenkla att ta bort.
Nya plåtdelar väntar på montage.

Båda sidor äntligen klara

Kategori: Allmänt

Efter en långdragen process är nu även förarsidan färdigsvetsad, riktad och grovspacklad - ser rak och fin ut! I och med detta är nu båda sidorna klara inför lackeringsarbetet framöver. Dock finns rost kvar närmast rutorna, det får bli ett eget kapitel den dagen när rutorna lossas. Nu närmast dags för ny frontplåt, samt genomgång av motorrum!

Vad har vi gett oss in på?

Kategori: Allmänt

Under en intensiv vårvecka jobbade vi vidare på den gamla Cabbyn. Mycket ruttet virke har vi fått byta ut, både i väggar och golv. Man fick ta sig för pannan och undra om vi tagit vatten över huvudet... Men envisa finnar som vi är kämpade vi oss igenom det värsta möjliga och har äntligen nått vändpunkten och börjat reparera, bygga nya delar med trä, lim, skum och fanér. Ett underbart gömställe hittades under vagnen där en bortglömd reservnyckel satt fastskruvad. Näst intill bortrostad... Långa aluminiumprofiler kom till pass då ett ramverk behövde tillverkas för att bibehålla stadgan i väggen och att säkerställa att den förblir rak under bygget.Veckan bjöd på bästa möjliga byggväder!