Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Frontfigur

Kategori: Allmänt

 
 
Anpassningen av frontplåten krävde mer jobb än befarat. Dels hade våra tidigare rostlagningar ändrat formen på främre delen av innerskärmen och dels var inte passformen korrekt. Inget annat att göra än att kapa bort de gamla lagningarna (och lite till) och göra nya plåtar. Inser att kravnivån tenderar att höjas för varje lagning som görs! Nu är mottot: en bra rostlagning syns inte!
 

Nisses Volvo

Kategori: Allmänt

Nisse frågade om jag kunde hjälpa till med att sälja hans orörda Volvo 142 -70. Bilen är helt original med viss patina. Den har gått 17 800 mil men har aldrig varit vinterkörd och har alltid stått i garage, dvs helt rostfri! Skulle matcha husvagnen som dragbil. Men jag har ingen plats, så vi letar efter en person som kan ta över och fortsätta vårdnaden av bilen. 
  

Påskpyssel - fina fälgen

Kategori: Allmänt

När alla andra började påskpyssla smög jag ut i garaget för att pyssla lite jag med. Prövade att göra i ordning en av de gamla aluminiumfälgarna som hade både skrapmärken och lite lacksläpp. Tvätta, spackla, slipa, maska och lacka. Se där, så fin den blev - som ny! Nu ska detta arbete repeteras så alla hjulen blir lika fina.