Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Fortbildningskurs

Kategori: Allmänt

På åtgärdslistan förutom rostjobb och bromsjobb fanns även fix av bluddrig motorgång. Min första åtgärd blev att byta ut alla tänddelar som jag beställt från Tyskland. Därtill göra en tändinställning enligt specifikationer. Symptomen "att motorn inte gick på alla cylindrar" blev bättre, men inte bra. Motorn kallstartar bra, går bra på höga varv, men går konstant dåligt när den blivit varm. Nu är förgasaren i fokus.
 
 
 
 
För länge sedan, typ 20 år sedan, köpte jag en komplett verkstadshandbok samt en fortbildnings-/distanskurs för BMW-mekaniker i förgasarinställning på just denna förgasare. Nu blev det ett gyllene läge att ta del av kursen! Kassettband och diabilder! Var tvungen att rigga upp en ljusbänk för att digitalisera bilderna...
Till skolbänken, alltså! "Der Fallstrom-Stufenfergaser in theorie und praxis."
Das wird gut sein!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meka som omväxling

Kategori: Allmänt

Skönt att få varva allt slipande och lackande med lite hederligt mekande. Den hemmagjorda avgasrörshållaren blev ersatt med en hållare för avgasrör. Denna passade dock en Volvo 240, fick göra om den lite och så passade den på E21!  Nya bromsskivor och klossar gör susen!
 
Ståltrådslösningen blev ersatt med en avgasrörshållare till Volvo 240.
Ändra läge på staget och så funkar den fint!
 
Nu hamnade avgasröret i rätt position.
 
Lite bromsjobb som omväxling.
 
 

Oösnkade flammor

Kategori: Allmänt

Ibland blir det inte som man tänkt sig. När sista lagret klarlack lagts på uppstod märkliga flammor när det skulle härda. Försökte våtslipa ner med 1200-papper vilket gjorde att det blev lite bättre men inte bra. Efter lite funderande och konsulterande av lackproffs konstaterades; gilla läget eller göra om hela jobbet.

 
Blä! Väljer att låta det vara, jag kan i efterhand göra om en yta rätt enkelt om det är så att jag stör mig för mycket på flammorna. Suck. Underredet har nu fått i alla fall ny underredsmassa.