Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Luktar lack igen

Kategori: Allmänt

Ta ett djupt andetag, räkna till tio. Andas lugnt. Övertygade mig själv till att slipa ner hela passagerarsidan igen för att göra om lackeringen som blev flammig. Passar på att lacka vindruteramen i samma veva. Håll tummarna nu att klarlacken blir bra. Hittills grundlack och kulör.
Gör om, gör rätt!
 
 
Vindruteramen lackad.
 
 
 
 

Sista loppan

Kategori: Allmänt

Kunde konstatera att jag nu använt klart svetsen för ett bra tag framöver. Sista rosthålet lagat. :) Två rostskador i nedre hörnen både på höger och vänster sida av vindruteramen. Nu lite vanligt lackfix, i samband med detta ska jag ge den misslyckade lackeringen på passagerarsidan en ny chans. Jag börjar ana målet...
 
Parallellt har jag läst på (och tagit mig igenom distanskursen i förgasarinställning) och har en nu en teoretisk bild över förgasarkonstruktionen. Har också konsulterat min bilmekarproffs-kompis som inkommit med goda råd och försökt lista ut vilka potentiella felkällor som finns till bluddrig gång när motorn blivit varm. Låter teorierna bilda åtgärdsplaner som får vänta på praktik tills lackjobbet är helt klart.