Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Besök i ladan

Kategori: Allmänt

Det årliga besöket i ladan där gammelbilarna står i långförvar är nu avklarat. Sedvanlig översyn, samt pumpa lite extra luft i däcken är det jag brukar göra. Detta år hade gummiuppängningarna på fenmersans avgassystem gett upp så det hade delvis lagt sig mot golvet. Gjorde en provisorisk lagning för att rädda rören från att knäckas.

Mekardagar

Kategori: Allmänt

Nu har jag fått meka ordentligt under flera dagar och bruks-V40:an har fått sig en ordentlig "rundsmörjning". Några av momenten: kamremsbyte, service, div. rostlagning i skärmkanter och sparklådor, särtagning och smörjning av handbroms, fixat bakrutetorkaren, recond både utvändigt som invändigt plus en massa annat småfix. Dessa dagar har nog varit årets varmaste så nog har jag fått svettas ordentligt för att få arbetet gjort.

Rörpulare

Kategori: Allmänt

Arbetet med bruksbilen fortsätter, kamremsbytet plus diverse spännare och stödhjul är klart. Tyvärr hade jag fått fellevererad drivrem, så nu måste jag vänta på ny rem. Under tiden byttes det rostiga kylvätskeröret (se bild) som sprang läck under arbetet. Så nu är röret på plats och ny kylväskeblandning är ifylld. Bakrutetorkaren behövde isärplockning och smörjning för att fungera bra igen.