Samisgarage

På min garageblogg lägger jag ut det senaste kring mina förehavanden i mitt garage och annat bilrelaterat.

Dags att byta bruksbil

Kategori: Allmänt

Så hade nya bilen kommit till BMW-handlaren och jag kunde åka in och byta ut gammal mot ny. I ärlighetens namn så kändes den gamla väldigt ny fortfarande. Nu får den sprida körglädje åt någon annan istället. 

(null)
Inte så stor skillnad mellan gammal och ny. 

(null)
M-sport attiraljer

(null)
Hej då gamla bilen! 
Välkommen nya!


Prova fälg

Kategori: Allmänt

Nu har jag kört omkring på originalfälgarna sedan jag renoverade Resedagrun. Börjar bli lite sugen på att byta utseende. Har genom åren köpt på mig lite andra fälgar som ligger o dräller i gömmorna. Lite kul att bara prova och se hur de utseendemässigt lirar med bilen. 

Överst till vänster:
Originalfälgar på 13" som satt på 316 och 318. De finns även i bredare utförande som satt original på 320 och 323i. Har även sådana liggandes någonstans. 

Överst till höger: 
BBS RS Split 15". Mina drömfälgar som jag fick tag på till slut för några år sedan. Dessa behöver renoveras innan montage på bilen. Kanske lite för moderna för bilen, men de gör sig riktigt bra. Kommer nog att hamna på Mintgrun, när den blir klar. 

Nederst till vänster:
Dessa fälgar som är Mahle-kopior på 13" fick jag gratis av Johan H. Jag ägnade en hel vinter med att renovera upp de mycket nedgångna fälgarna och till slut blev de riktigt fina. Dessa var populära tillbehörsfägar på sin tid och är tidstypiska och skulle fungera fin på originalbilden. 

Nederst till höger: 
Original aluminiumfälg 13". Dessa kunde beställas från BMW som originalfälgar till alla modeller. Tidstypiska. Dessa måste renoveras före montage på bilen. 

(null)

Premiär för bilträff

Kategori: Allmänt

Nu när bilen äntligen går tillförlitligt vågade jag mig på att åka på säsongens första bilträff.  Veckoträffen i Nifsta blev ett bra tillfälle då vädret var perfekt. Massor av finbilar och folk, men bara en E21:a var på plats. Min. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)